Nettbuss AB

Den svenska Nettbusskoncernen är en del av Nettbuss A/S som är ett av de största bussbolagen i Norden, med c:a 7 400 medarbetare och 3 300 bussar med en omsättning på 6 miljarder NOK. Att arbeta på Nettbuss är att ha ett tryggt, meningsfullt och fritt jobb – med stort ansvar.

Beskrivning

Lunds spårväg är en 5,5 km spårvagnslinje under uppbyggnad i Lund. Den är planerad att öppnas för trafik 2020. Spårvägen ska gå sträckan Lund C till ESS i nordöstra Lund. Spårväg mellan Lund C - ESS är en satsning på framtidens kollektivtrafik i ett av Lunds mest trafikerade stråk. 

Spårvagnslinjen ingår inom ramen för Nettbuss avtal med Skånetrafiken gällande stadstrafiken i Lund och vi söker nu spårvagnsförare inför uppstarten av spårvagnstrafiken. Hälsotester, psykologiutvärdering samt spårvagnsförarutbildning kommer att ske innan trafikstart varvid ansökan till tjänsten är tillgänglig nu.  

Nettbuss är ett värderingsstyrt företag vars medarbetare ständigt strävar efter att utveckla och förbättra verksamheten, till nytta för våra kunder. Om du önskar bli en av våra nya spårvagnsförare skall du inneha körkort för buss och YKB bevis, samt uppfylla kraven som spårvagnsförare enligt TRI SPV. Du ska också ha grundläggande kunskap om lagar och kollektivavtal samt gällande kör- och vilotidsregler. Som spårvagnsförare/bussförare utgör du en mycket viktig del av Nettbuss verksamhet. Genom mötet med kunden har du ansvar för reseupplevelsen. Du gör skillnad!


Ansvarsområden

Spårvagnsföraren har ansvar för framförandet av sin spårvagn och arbetar då med:

- Ett kundbemötande som gör att fler tar spårvagnen igen

- Ett trafiksäkert körsätt, då vi har många människors liv i våra händer

- Ett hjälpsamt arbetssätt, där vi ställer upp för varandra

- Ett pålitligt arbetssätt som säkerställer att spårvagnen går

- Ett arbetssätt som visar att vi har en högre ambition


Kvalifikationer

För att trivas som förare i Nettbuss behöver du ha:

- God kommunikationsförmåga och vara serviceinriktad

- Förmåga att uttrycka dig i svenska språket i tal och skrift

- God förmåga att möta människor

- Noggrannhet och ansvarskänsla

- Förmåga att hantera stress på ett bra sätt och vara balanserad

- Fokus på säkerhet (förare i säkerhetstjänst inom spårväg omfattas av föreskrifter om hälsoundersökning och hälsotillstånd för personal med arbetsuppgifter av betydelse för trafiksäkerheten)

- D-kort samt giltigt YKB


Villkor

Tarifflön med anställningsvillkor enligt Bussbranschavtalet. I samband med rekrytering kommer det att ingå ett flertal tester i form av hälsotest, psykologiutvärdering och löpande under anställning kan det förekomma slumpvisa drogtester. Din ansökan skall vara kompletterad med ett utdrag från polisens belastningsregister, som du kan beställa på http://www.polisen.se. Kuvertet skall kunna öppnas tillsammans med oss vid en intervju. Urval till tjänsten sker löpande under ansökningsperioden.

Anställningsform Fast stilling
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 30
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer 2019/1
Kontakt
  • Carina Wihlborg, Marknadsutvecklare/Rekrytering, 046-163054
Publicerat 2019-01-03
Sista ansökningsdag 2019-02-03

Tilbake til ledige stillinger